26. jun
NY GIV: Korpsmusikanter i Trysil håper på ny giv nå som Trysil og Nybergsund etablerer et felles aspirantkorps fra høsten.
 
Får felleskorps for aspiranter
Trysil og Nybergsund etablerer felles aspirantkorps fra høsten av.

0
Publisert: 15.apr.2015 22:00
Oppdatert: 15.apr.2015 21:59

TRYSIL: Både Trysil skolekorps og Nybergsund Jente- og guttekorps vil bestå som de gjør, men det er så små miljøer for aspirantene å starte i at de har bestemt seg for å etablere et Felleskorps fra høsten av, først og fremst for å gi aspirantene et korpstilbud tilpasset dem.

– Vi har hatt korps i skolen sammen med kulturskolen i to år, der alle tredjeklassinger får spille et instrument. Begge disse kullene inviteres til å bli med i Felleskorpset, forteller Hilde Nybrenna Evensen. Hun sier at også alle andre barn som spiller et instrument uten å være via Korps i skolen, også er velkommen.

Det blir Jaime Carizzo og Jon Ludvig Skarpmo som skal dirigere aspirantene. Det er også de som sammen med Ingvald Vangsnes Try har stått for undervisning i Korps i skolen.

Må bli flere

Det som er om å gjøre er å få rekruttert flere spillere til korpsene, som sliter med få medlemmer. I Trysil har det i vinter vært ti jenter som har spilt i korpset. Hvis aspirantkorpset blir en suksess vil det bety at det blir mange flere korpsmusikanter i Trysil om noen år.

Nybrenna Evensen har en drøm litt fram i tid om å etablere felleskorps for hele Trysil. Hun tror en slik storsatsing vil være avgjørende for korpsenes framtid.

– Men selv med felles korps vil det måtte dele seg slik at alle grender får korpsmusikk 17. mai, sier hun.

Trysil skolekorps har i år hatt to seminarer og avslutter sesongen med korpstur i juni og delta på stevne i Bærum.

Spille?

Barn som har lyst til å spille kan melde seg på enkelttimer hos Trysil kulturskole, og krysse av hvor hvilket korps de vil spille i. Barna som har spilt et år eller to får tilbud om å bli med i det nye korpset.

– Vi oppfordrer også voksne til å bli med og spille i skolekorpsene, sier Nybrenna Evensen.

 
Telefon: 02318 // Tips oss: Skjema »
Sjefredaktør:Monika Søberg »
Journalist:Arne Lund »
Lokalavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Lokalavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Lokalavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no